0

Produkt niedostępny

Olej rycynowy 500 ml

40zł

w tym VAT

    Artykuł został wyprzedany

    Jeśli artykuł będzie ponownie dostępny, otrzymasz od nas e-mail.


    Działanie:

    Olej rycynowy znany jest przede wszystkim ze swoich niezwykłych właściwości kosmetycznych. Jest on w stanie istotnie wpłynąć na poprawę wyglądu naszej skóry oraz włosów i paznokci. Niemniej jednak, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z tego, iż wykorzystać go również możemy we wspomaganiu leczenia niektórych nieprawidłowości w obrębie układu pokarmowego. Głównym jego składnikiem jest gliceryd 18-węglowego kwasy rycynolowego, który w głównej mierze odpowiada za właściwości nawilżające olejku rycynowego. Ponadto, niniejszy produkt zawiera w sobie kwas oleinowy i linolenowy o silnych właściwościach antyoksydacyjnych.

    Olejek rycynowy wykorzystywany jest w medycynie ludowej oraz ziołolecznictwie już od wielu pokoleń. Uważa się, iż stanowi on doskonały środek o działaniu przeczyszczającym, który działa drażniąco na błonę śluzową jelita, wzmagając tym samym perystaltykę jelit. Ponadto, niniejszy produkt znajduje szerokie zastosowanie we wspomaganiu leczenia licznych dolegliwości bólowych. Używanie go w odpowiedni sposób może przyczynić się do złagodzenia bólu głowy, a nawet dolnego odcinka kręgosłupa. W tym celu, należy nanieść ciepły olej na gazę, a następnie przyłożyć do bolącego miejsca i ściągnąć, gdy okład stanie się całkowicie zimy. W świetle niektórych doniesień, stosowanie wspomnianych okładów może również przyczynić się do zmniejszenia dolegliwości związanych z zapaleniem zatok.

     

     

    Stosowanie:

    Ze względu na swoje liczne właściwości pielęgnacyjne, olej rycynowy znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle kosmetycznym. Często wykorzystywany jest podczas produkcji masek oraz odżywek do włosów. Ponadto, znajdziemy go w preparatach odpowiedzialnych za wzmocnienie naszych rzęs oraz brwi. Dzięki swoim właściwościom antyoksydacyjnym, olejek rycynowy wykorzystywany jest również podczas produkcji przeciwzmarszczkowych kremów i maseczek do twarzy.

     

     

    Przechowywanie:

    Olej należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Po otwarciu w 7-15 C. Może wytrącić się naturalny osad. 

     

     

    Skład:

    Olej rycynowy nierafinowany 100%

     

    Kurier poczta polska (do 3 dni roboczych)

    17zł za pobraniem.
    15zł przelewy.

    Bestsellery